Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

World Pest Awareness Day

2017 június 6-át „Kártevő Tudatossági Világnap”-á (World Pest Awareness Day) nyilvánították annak érdekében, hogy emlékeztessen arra, milyen módon segít életünk minőségének megvédésében a hivatásos kártevőirtó szakma

Brüsszel, Belgium, 2017 június 6 – A Kínai Kártevőirtó Szövetség kezdeményezésére a Kártevőirtó Szövetségek Európai Konföderációja (Confederation of European Pest Management Associations – CEPA) egyesítette erőit globális partnerszövetségeivel, a FAOPMA-val (Federation of Asian and Oceania Pest Managers’ Association, Hong Kong, China – Ázsiai és Óceániai Kártevőirtó Szövetségek Federációja, Hong Kong, Kína) és az NPMA-val (National Pest Management Association, Fairfax, USA – Amerikai Kártevőirtó Szövetség) annak érdekében, hogy a világ minden polgárának figyelmét felhívja arra, hogy milyen fontos szerepet tölt be a hivatásos kártevőirtó szakma a közegészség védelmében, kártevő- és betegségmentesen tartva otthonaikat, iskoláikat, rekreációs területeiket, a hoteleket, az élelmiszer előállítókat, a kereskedelmi cégeket, stb.

A „Kártevő Tudatossági Világnap” minden évben ismétlődő hagyománnyá válik.

A kártevők elleni védekezés fontos témája a mai társadalomnak, mivel a mindennapos háztartási kártevők, mint a xylophagous lárva (faféreg), a termeszek és rovarok költséges károkat okozhatnak az ingatlanokban, míg más kártevők, mint pl. a rágcsálók, csótányok és legyek az élelmiszerbiztonságra nézve veszélyesek, vagy allergének, mint pl. az ágyi poloska. A szúnyogok és kullancsok betegségek terjesztése révén jelentenek komoly egészségügyi fenyegetést az emberek számára.

A hivatásos kártevőirtók minden nap azért dolgoznak, hogy megvédjék az embereket és tulajdonaikat a kártevők által okozott potenciális betegségektől és károktól. A hatékony kártevőirtás fontossága ismét előtérbe került 2016-ban, amikor a világ megismerte a szúnyogok által terjesztett Zika vírust.

„Az idei, legelső „Kártevő Tudatossági Világnap” alkalmával büszkén számolok be arról a haladásról, amelyet a hivatásos kártevőirtó ipar az európai polgárokat, tulajdonaikat, élelmiszereiket és környezetüket fenyegető közegészségügyi kockázatok elleni védelemben az elmúlt években közösen elért.” – mondta Bertrand Montmoreau, a CEPA elnöke.

„A CEPA Certified tanúsítási program – az Európai Szabványosítási Bizottsággal (CEN) közreműködve kialakított európai szabvány – 2015. márciusi bevezetése óta sikeresen motivált több mint 300 kártevőirtó vállalkozást Európa-szerte, hogy önként alávessék magukat egy harmadik fél által végzett auditnak, annak érdekében, hogy bizonyítsák professzionalizmusokat. Azzal a stratégiánkkal összhangban, hogy minden kártevőirtó vállalkozás számára egyenlő feltételeket teremtsünk, a CEPA Certified tanúsítványért folyamodók több mint fele kisvállalkozás (kevesebb, mint 10 alkalmazottal).

A hivatalosan elfogadott 65 tanúsító szervezet segítségével és támogatásával, az Európai Unió mind a 28 országában van olyan kártevőirtási vállalkozás, amely az EN16636 szerinti CEPA Certified tanúsítvánnyal rendelkezik. Hála a kártevőirtó ipar elkötelezettségének, meg vagyunk győződve arról, hogy jó úton járunk annak érdekében, hogy teljesítsük az Európai Bizottságnak tett ígéretünket, miszerint 2020-ra elérjük az 1000 CEPA Certified tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozást jelentő kritikus tömeget Európában, ezáltal garantálva, hogy a CEPA és 28 tagszövetsége által képviselt professzionalizmus kollektíven valamennyi európai polgár rendelkezésére áll.”

WPAD logo

WPAD logoWPAD logo

cepalogo

cepalogocepalogo

cepacertified logo

cepacertified logo