Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Választmány

A MaKOSZ Választmányának tisztségviselői bemutatkoznak


Dr. Bajomi Dániel

ügyvezető igazgató,a MaKOSZ elnöke a Kommunikációs Állandó Bizottság elnöke, a Jogszabályokkal foglalkozó Bizottság tagja

Dr. Bajomi Dániel ügyvezető igazgató, kémia-biológia szakos diplomával és mérnök-biológus posztgraduális diplomával rendelkezik, természettudományi doktor. 1973. január 1-től dolgozik a BÁBOLNA BIO-nál, illetve jogelődjénél kezdetben mint biológus. 1978. szeptemberétől a Bábolnai Fertőtlenítő Állomás vezetője. 1989. óta a Bábolnai Környezetbiológiai Központ igazgatója.

1977. óta a Népjóléti Minisztérium, majd ezt követően 1999-től a Budapesti-Pest Megyei Mérnöki Kamara rovar- és rágcsálóirtási szakértője, az egészségügyi szakképzés területén pedig egészségügyi gázmester – egészségőr fertőtlenítő oktatási szakértő. 1978. óta a Magyar Parazitológusok Társasága elnöksége tagja, 1989-1999. között a Társaság főtitkára, 1999. óta újra elnökségi tagja.

Közreműködésével 1993-ban alakult meg a Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége, amelynek azóta elnöke. 1994. februárja óta a Kártevőirtó Vállalatok Szövetségeinek Európai Konföderációja (CEPA, Brüsszel) igazgatósági tagja, 1996-1997-ben alelnöke, illetve 1998-1999-ben elnöke, azóta ismét igazgatósági tagja.

Hazai és nemzetközi konferenciákon közel 70 beszámolót, illetve előadást tartott. Eredményeiről hazai és külföldi szaklapokban eddig 48, többnyire angol nyelvű tudományos közleménye jelent meg. Felsőfokú francia és angol nyelvismerettel rendelkezik.


Vogronics László

főtitkár, a Kommunikációs Állandó Bizottság és a Jogszabályokkal foglalkozó Bizottság tagja

A Bábolnai Mg. K. Fertőtlenítő Állomásán kezdi a szakmát tanulni, 1977 óta egészségügyi gázmester. Több szolgáltató szakvállalatnál dolgozott. Jelenleg a RONIX Kft. ügyvezető igazgatója. MaKOSZ alapító, 1993 óta az Országos Választmány tagja, harmadszor választották meg főtitkárrá, a Kártevőirtás c. újság főszerkesztője.


Bélai Gyula

az Ellenőrző Bizottság elnöke, az Oktatási Állandó Bizottság és a Jogszabályokkal foglalkozó Bizottság tagja

1949-ben született. 1981 óta dolgozik az egészségügyi kártevőirtás területén, több termelőszövetkezet mellék-üzemágában. 1984-ben önállósítja magát, majd 1990-től a Zephyr Kft. igazgatója. 1993 óta, harmadszor a MaKOSZ Országos Választmányának tagja és az Ellenőrző Bizottság elnöke.


Németh Tibor

1968-ban született Egerben, jelenleg is ott él. Érettségi után egészségőr-fertőtlenítői szakképesítést szerez, és a megyei kórházban helyezkedik el. 1991 óta egészségügyi gázmester. A szakma gyakorlását a rotox Kft-nél kezdi, 1995-től a Városgondozás Eger Kft. kártevőirtó ágazatának vezető gázmestere, egyebek mellett a város patkánymentesség-fenntartási munkáinak felelőse. Munkáját - változatlan feladatkörben - 2002-től az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. "színeiben" végzi.


Kovács Tamás


Hardy Olivér

1975-ben született Budapesten. Édesapja, Hardy Jenő révén - aki alapító tagja a MaKOSZ-nak - ismeri meg az egészségügyi gázmesteri szakmát. Apja mellett dolgozik mint segéd.

1997-ben elvégezte az egészségügyi gázmesteri tanfolyamot. Ezt követően a családi vállalkozásban dolgozik mint gázmester.

2005-ben átveszi a családi vállalkozást. Bevezeti és alkalmazza az EU komfort IPM és IPS kártevőirtási normákat. Jelenleg a KILL-R Kft. ügyvezető igazgatója, amelynek főtevékenysége a kártevőirtási szolgáltatás főként Pest megyében és Nyugat-Magyarországon. Vállalkozása a lakossági szolgáltatástól kezdve, a vállalati és élelmiszeripari előállító üzemeken át, a kórházakig minden jellegű területen végez szolgáltatást. Így naprakész információkkal rendelkezik az aktuális kártevő problémákkal és azok kezelésével kapcsolatban.

Házas, egy fiúgyermek boldog apja. Jól kommunikál szóban és írásban angolul és lengyelül. Munka mellett 2000-ben végzett a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi karán (KLTE). A diploma megszerzését követően PhD ösztöndíjas a Varsói Egyetemen. Külföldön töltött évei alatt produkciós managerként is dolgozott, többek között a Duna TV-nek és a Lengyel Közszolgálati Televíziónak.


Hekeli Valéria

Etikai Bizottság elnök

1957. november 18-án született Budapesten.

Veszprémben az Alumíniumipari és Vegyipari Szakközépiskolát végezte, majd ott szerzett vegyésztechnikusi képesítést.

A vegyipar területén dolgozott a Nitrokémiánál, majd a DRV-nél laboratóriumi munkát irányított.

A kártevőirtó szakmát 1987-ben kezdte kisiparosként. 1991-ben végezte el a gázmesteri tanfolyamot. 1999 óta tulajdonosa és ügyvezetője a Roteberg Kft.-nek.

A kártevőirtás mellett kiemelkedő a cégének növényvédőszer nagykereskedelme, kártevőirtószerek forgalmazása, valamint sikeres a kőröshegyi gazdaboltban a kiskereskedelmi tevékenység.

A kártevőirtásban alkalmazható "Berendezés rágcsálók kimutatására" mintaoltalmi jogosultja és feltalálója.

A MESZK siófoki tagozatának tagja és megyei küldött.

A MAKOSZ-nak alapító tagja és másodszor kapott bizalmat a tagságtól Választmányba.


Papp György

1966. március 10-én született Miskolcon. Meliorációs üzemmérnöki és okleveles agrármérnöki diplomákat szerzett. Az iskolák befejezését követően két évet a Kelet-Magyarországi Vízügyi tervező Vállalatnál dolgozott tervezőként. A Bábolna Bio-nál 1993 óta, kezdetekben a Kereskedelmi divízión belül, mint kereskedelmi képviselő, majd értékesítési vezető dolgozik. 1997-től a Kártevőmentesítési és higiénés szolgáltatási divízió vezetője.


Szalai László

1955-ben született Budapesten. Kártevőirtással 1979 óta foglalkozik, egyetlen munkahelyen, a Takarító Szövetkezetben, majd az Alba Szövetkezetben, mely előbbi jogutódja. Egészségügyi gázmesteri képesítést 1982-ben szerzett. 1992-ől vezeti a szövetkezet kártevőirtó részlegét. 1998 óta a szövetkezet elnöke. A kártevőirtás mellett, irtószer kereskedelemmel is foglalkozik. A MaKOSZ alapító tagja, és egy kisebb szünettől eltekintve, azóta választmányi tagja is.


Juhász Rudolf

1998-ban végzett a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakközépiskola és Technikumban, ahol általános kertész-technikus bizonyítványt szerzett. 2003 óta dolgozik egy egészségügyi kártevőirtással foglalkozó szakvállalatnál. Itt ismerkedett meg az egészségügyi kártevőkkel és az ellenük történő védekezés lehetőségeivel.

2004-ben elvégezte az Egészségügyi gázmester tanfolyamot.

2006 óta a szakvállalat szakmai irányításával foglalkozik.

2006-2007-ben az Egészségügyi gázmester képzés gyakorlati oktatásán, Markója Tamás mellett segédoktatóként, 2008-ban oktatóként vett részt.

Jelenleg a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója.

A MaKOSZ-ba egyéni tagként lépett be, 2008-ban a szövetség Közgyűlése a választmányi tagok közé választott.


Kőszegi Dániel

MaSZOSZ elnök

A középiskolai tanulmányaim és a versenysport befejeztével családom Duna-parti vendéglőjében dolgoztam. Az étterem kerthelységét, a nyári estéken, a szúnyogok miatt sokszor problémás volt üzemeltetni, ezért beszereztünk egy melegködképző generátort. Ezt követően tudtuk meg, amit a kereskedő nem közölt velünk, hogy ennek a gépnek az üzemeltetéséhez végzettség szükséges. Ezért beiratkoztam az ETI Egészségügyi Gázmester képzésére, hogy a későbbiekben legálisan gyéríthessük a csárda körül a szúnyogokat. A dolog aztán továbbfejlődött, a lakóhelyem Dunaföldvár is igényt tartott a szúnyogirtásomra, majd a környékbeli települések is felkértek, földi és légi kémiai, valamint mostanában biológiai szúnyoggyérítés kivitelezésére. Hiszek a biológiai szúnyoggyérítésben, de azt is tudom, hogy amíg a szúnyogtenyésző területek nincsenek alaposan feltérképezve, addig csak a kémiai permetezés működhet, még ha csekély a hatástartóssága is, nem vetem el azt, így hát foglalkozok minkét módszer kivitelezésével. Az utóbbi időben, egy biocidokkal kereskedő cég Dunántúli képviselőjeként dolgoztam, ahol volt lehetőség a szakmai fejlődésre, az itt töltött évek alatt, a kártevőkről a tudásomat megsokszoroztam. Jelenleg “már csak”a saját vállalkozásomat vezetem. A MaSZOSZ rendezvényekre évek óta járok, itt ismerkedtem meg Dr. Horn András elnök úrral is. András látta a szúnyoggyérítésben alkalmazott hazai újításaimat, fiatalos lendületemet, a kitartásomat és talán ezért kért fel, hogy legyek a MaSZOSZ alelnöke.