Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

MaKOSZ új Választmányi tagok bemutatása

 

Megújult a MaKOSZ Választmány

 

2008. október 18-án Debrecenben tartotta a MaKOSZ Alapszabály módosító és tisztújító Közgyűlését.

A Közgyűlésen a Választmány 15 + 1 fős létszámát 11 + 1 főre csökkentettük, ez a tény az Alapszabályban módosításra került. A tisztújító szavazás után a Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége jelenlegi Választmányának tagjai a következők:

 

Dr. Bajomi Dániel, Bélai Gyula, Bödör János, Gálffy György, Gáspár János, Hekeli Valéria, Juhász Rudolf, Papp György, Szalai László, Váczi József, Vogronics László, illetve a Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetsége elnöke, Dr. Horn András.

 

A két új Választmányi tagot, Dr. Horn Andrást és Juhász Rudolfot a következőkben mutatjuk be:

 

Dr. Horn András

 

1966-ban a Gödöllői Agrártudományi Egyetem elvégzése után 3 évig az MTA-Martonvásári Mezőgazdasági Kutató Intézet Gazdaságában dolgozott (főprofil vetőmag előállítás), majd napjainkig számos növényvédőszer gyártó cég képviseletét látta el Magyarországon, valamint 1970-1984 között a volt NDK területén is.

 

Doktori értekezését a gabona gyomirtás témakörében írta.

 

1984 óta a Sumitomo Corporation Japán kereskedőház növényvédelmi szaktanácsadójaként, majd 1992 után a fenti cég leányvállalatának, a Summit-Agro-Hungaria Kft-nek a technikai és marketing igazgatójaként, valamint a Summit-Agro International Közép-Európai fejlesztési igazgatójaként dolgozott. Irányítása alatt – mintegy 25 éve – környezetkímélő növényvédelmi technológiák fejlesztése történt.

 

Az évek folyamán kidolgozott, szakmai és egyúttal gazdaságossági szempontokat is ötvöző polifaktoriális kalkuláció lehetővé tette annak igazolását, hogy az integrált növényvédelem nem költségesebb a hagyományos módszereknél. E témakörben számos publikációja jelent meg kül- és belföldön egyaránt. E megközelítés lehetővé teszi az EU környezeti ártalmakat csökkentő (és azt támogató ) növényvédelmi eljárások gyorsabb térhódítását. E témakörben jelenleg is tart előadásokat – címzetes egyetemi docensként – többek között a Soproni Erdészeti Egyetemen, és a Debreceni valamint, a Keszthelyi Agrártudományi Egyetemen.

 

Miután éveken át biológiai szúnyogirtó szereket gyártó cégeket is képviselt, a fent vázolt környezetkímélő növényvédelmi eljárásokhoz hasonló környezetkímélő szúnyogirtási eljárások kidolgozása is célkitűzésre került.

 

2007-ben a Summit-Agro Kft technikai és marketing igazgatói, valamint a Summit Agro International Közép Európai fejlesztési igazgatói statusból vonult nyugdíjba. Azóta mindkét vállaltnál szaktanácsadóként dolgozik.

Betöltött tisztségek szakmai szervezetekben:

  • A Növényorvosi Kamara Fővárosi Szervezetének Környezetvédelmi Bizottságának vezetője,
  • Magyar Növényvédelmi Társaság elnökségi tag (növényvédőszer gyártók képviseletében ),
  • Magyar Szúnyogirtók Országos Szövetségének társelnöke
Juhász Rudolf

 

1998-ban végzett a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakközépiskola és Technikumban, ahol általános kertész-technikus bizonyítványt szerzett. 2003 óta dolgozik egy egészségügyi kártevőirtással foglalkozó szakvállalatnál. Itt ismerkedett meg az egészségügyi kártevőkkel és az ellenük történő védekezés lehetőségeivel.

 

2004-ben elvégezte az Egészségügyi gázmester tanfolyamot.

 

2006 óta a szakvállalat szakmai irányításával foglalkozik.

 

2006-2007-ben az Egészségügyi gázmester képzés gyakorlati oktatásán, Markója Tamás mellett segédoktatóként, 2008-ban oktatóként vett részt.

 

Jelenleg a Dunaújvárosi Főiskola hallgatója.

A MaKOSZ-ba egyéni tagként lépett be, 2008-ban a szövetség Közgyűlése a választmányi tagok közé választott.