Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Búcsúzunk Markos Tamástól (2004. június 1.)

BÚCSÚZTATÓ

Mély fájdalommal búcsúzunk Markos Tamástól, aki életének 41. évében tragikus hirtelenséggel hagyott itt bennünket a nyár első napján, 2004. június 1-én.

Markos Tamás 1963. június 29-én született Budapesten. A vegyipari technikum elvégzése után egy évet a Budapesti Vegyiműveknél dolgozott, majd 1982. augusztus 2-től a Bábolna Bio Kft. jogelődjénél a Bábolnai Mezőgazdasági Kombinát Fertőtlenítő Állomásnál helyezkedett el, mint fertőtlenítő munkás. A szakmai tudásának és munkaszeretetének köszönhetően először brigádvezetői, majd művezetői, végül 1995-től üzemvezető munkaköröket látott el. Azt lehet mondani, hogy eredményes munkájának sikereként vállalatunknál, a Bábolna Bio-nál végigjárta az ún. ranglétrát!

Markos Tamás elévülhetetlen érdemeket szerzett az egész kártevőirtó szakmai világ által ismert és elismert fővárosi patkánymentesség fenntartási program gyakorlati szervezésében és végrehajtásában.

Kiemelkedő érdeklődéssel és hozzáállással foglalkozott a budapesti maradék patkánypopuláció által kedvelt élőhelyek meghatározásával, és különösen az adatok statisztikai feldolgozásával. A kifogástalanul működő, és a világon egyedülálló számítógépes patkánymentesség fenntartási rendszer kidolgozásával és működtetésével maradandót alkotott. Az elért eredményekről 3 közös tudományos előadáson, illetve közleményben számoltunk be.

Az elmúlt huszonkét esztendő alatt elévülhetetlen érdemeket szerzett a hagyományos kártevőirtás és a korszerű kártevőmentesítés kidolgozásában és végzésében. Folyamatosan fejlesztette tudását, megértő figyelemmel és szorgalommal oktatta az új típusú egészségügyi gázmester és a kártevőirtó szakmunkás képzésen résztvevő leendő kollégákat.

Markos Tamás távoztával mind a családját, mind vállalatunkat, mind a kártevőirtó szakmát nagy veszteség érte. Személyében kiváló kollégát, szakembert vesztettünk el. Nevét a publikációi, emlékét a kollégái, a barátai és a vállalat egyaránt megőrzi.

Dr. Bajomi Dániel