Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Választmány

A MaKOSZ Választmányának tisztségviselői bemutatkoznak


Dr. Bajomi Dániel

ügyvezető igazgató,a MaKOSZ elnöke a Kommunikációs Állandó Bizottság elnöke, a Jogszabályokkal foglalkozó Bizottság tagja

Dr. Bajomi Dániel ügyvezető igazgató, kémia-biológia szakos diplomával és mérnök-biológus posztgraduális diplomával rendelkezik, természettudományi doktor. 1973. január 1-től dolgozik a BÁBOLNA BIO-nál, illetve jogelődjénél kezdetben mint biológus. 1978. szeptemberétől a Bábolnai Fertőtlenítő Állomás vezetője. 1989. óta a Bábolnai Környezetbiológiai Központ igazgatója.

1977. óta a Népjóléti Minisztérium, majd ezt követően 1999-től a Budapesti-Pest Megyei Mérnöki Kamara rovar- és rágcsálóirtási szakértője, az egészségügyi szakképzés területén pedig egészségügyi gázmester – egészségőr fertőtlenítő oktatási szakértő. 1978. óta a Magyar Parazitológusok Társasága elnöksége tagja, 1989-1999. között a Társaság főtitkára, 1999. óta újra elnökségi tagja.

Közreműködésével 1993-ban alakult meg a Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége, amelynek azóta elnöke. 1994. februárja óta a Kártevőirtó Vállalatok Szövetségeinek Európai Konföderációja (CEPA, Brüsszel) igazgatósági tagja, 1996-1997-ben alelnöke, illetve 1998-1999-ben elnöke, azóta ismét igazgatósági tagja.

Hazai és nemzetközi konferenciákon közel 70 beszámolót, illetve előadást tartott. Eredményeiről hazai és külföldi szaklapokban eddig 48, többnyire angol nyelvű tudományos közleménye jelent meg. Felsőfokú francia és angol nyelvismerettel rendelkezik.


Vogronics László

főtitkár, a Kommunikációs Állandó Bizottság és a Jogszabályokkal foglalkozó Bizottság tagja

A Bábolnai Mg. K. Fertőtlenítő Állomásán kezdi a szakmát tanulni, 1977 óta egészségügyi gázmester. Több szolgáltató szakvállalatnál dolgozott. Jelenleg a RONIX Kft. ügyvezető igazgatója. MaKOSZ alapító, 1993 óta az Országos Választmány tagja, harmadszor választották meg főtitkárrá, a Kártevőirtás c. újság főszerkesztője.


Bélai Gyula

az Ellenőrző Bizottság elnöke, az Oktatási Állandó Bizottság és a Jogszabályokkal foglalkozó Bizottság tagja

1949-ben született. 1981 óta dolgozik az egészségügyi kártevőirtás területén, több termelőszövetkezet mellék-üzemágában. 1984-ben önállósítja magát, majd 1990-től a Zephyr Kft. igazgatója. 1993 óta, harmadszor a MaKOSZ Országos Választmányának tagja és az Ellenőrző Bizottság elnöke.


Hekeli Valéria

Etikai Bizottság elnök

1957. november 18-án született Budapesten.

Veszprémben az Alumíniumipari és Vegyipari Szakközépiskolát végezte, majd ott szerzett vegyésztechnikusi képesítést.

A vegyipar területén dolgozott a Nitrokémiánál, majd a DRV-nél laboratóriumi munkát irányított.

A kártevőirtó szakmát 1987-ben kezdte kisiparosként. 1991-ben végezte el a gázmesteri tanfolyamot. 1999 óta tulajdonosa és ügyvezetője a Roteberg Kft.-nek.

A kártevőirtás mellett kiemelkedő a cégének növényvédőszer nagykereskedelme, kártevőirtószerek forgalmazása, valamint sikeres a kőröshegyi gazdaboltban a kiskereskedelmi tevékenység.

A kártevőirtásban alkalmazható "Berendezés rágcsálók kimutatására" mintaoltalmi jogosultja és feltalálója.

A MESZK siófoki tagozatának tagja és megyei küldött.

A MAKOSZ-nak alapító tagja és másodszor kapott bizalmat a tagságtól Választmányba.


Németh Tibor

1968-ban született Egerben, jelenleg is ott él. Érettségi után egészségőr-fertőtlenítői szakképesítést szerez, és a megyei kórházban helyezkedik el. 1991 óta egészségügyi gázmester. A szakma gyakorlását a rotox Kft-nél kezdi, 1995-től a Városgondozás Eger Kft. kártevőirtó ágazatának vezető gázmestere, egyebek mellett a város patkánymentesség-fenntartási munkáinak felelőse. Munkáját - változatlan feladatkörben - 2002-től az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. "színeiben" végzi.


Papp György

1966. március 10-én született Miskolcon. Meliorációs üzemmérnöki és okleveles agrármérnöki diplomákat szerzett. Az iskolák befejezését követően két évet a Kelet-Magyarországi Vízügyi tervező Vállalatnál dolgozott tervezőként. A Bábolna Bio-nál 1993 óta, kezdetekben a Kereskedelmi divízión belül, mint kereskedelmi képviselő, majd értékesítési vezető dolgozik. 1997-től a Kártevőmentesítési és higiénés szolgáltatási divízió vezetője.


Szalai László

1955-ben született Budapesten. Kártevőirtással 1979 óta foglalkozik, egyetlen munkahelyen, a Takarító Szövetkezetben, majd az Alba Szövetkezetben, mely előbbi jogutódja. Egészségügyi gázmesteri képesítést 1982-ben szerzett. 1992-ől vezeti a szövetkezet kártevőirtó részlegét. 1998 óta a szövetkezet elnöke. A kártevőirtás mellett, irtószer kereskedelemmel is foglalkozik. A MaKOSZ alapító tagja, és egy kisebb szünettől eltekintve, azóta választmányi tagja is.


Dr. Sallay Andrea

1975-ben született. Állatorvos, biológia-kémia szakos középiskolai tanár, baromfi-egészségügyi szakállatorvos és egészségügyi gázmester képesítéseket szerzett. Első munkahelye az élelmiszer-higiéniai területen volt, majd a nádudvari székhelyű Nagisz Zrt-nél helyezkedett el, ahol változó munkakörökben tevékenykedik.

Amikor a szülőpár tyúk és pulyka ágazat szalmonella mentesítési programjának és járványvédelmi rendszerének a kidolgozása volt a feladata, terelődött a figyelme a kártevők elleni védekezés fontosságára. Munkahelye támogatásával a szárnyas ágazatokban saját, szakképzett csapattal végezték a kártevőmentesítést.

Jelenleg húshibrid szülőpár tyúk állományok és a derecskei keltető állat-egészségügyi felügyelete, a kártevők elleni védekezési rendszer kidolgozása és szakmai irányítása tartozik a feladatai közé.

Szabadidejében részt vesz az egészségügyi kártevőirtó képzésben „A kártevők biológiája és a védekezés lehetőségei” című tantárgyblokk oktatójaként.

2016 óta tagja a MAKOSZ-nak.


Perger Zoltán Gyula

1972-ben született. Állattenyésztő és állategészségügyi technikusként végzett 1992-ben Mátészalkán. 1995-ben Hódmezővásárhelyen agrármérnöki, 1998-ban Kaposváron agrármérnök (állattenyésztő) diplomát szerzett.

1999-ben a Zalaegerszegi Számviteli Főiskolán szerezte meg a szakközgazdász diplomát.

1998 óta az állattenyésztésben dolgozik. Első munkahelye a Tiszántúli Sertéstenyésztő Kft. 2001-ben került a Baromfi Coop Kft-hez, ahol jelenleg is dolgozik, mint szolgáltatási üzletág vezető.

2008-ban szerezte meg az Egészségügyi gázmesteri képesítést. Azóta a munkájához tartozik többek között a Master Good cégcsoport telephelyeinek kártevő mentesítése, de az állattartó telepek fertőtlenítési munkáit is ő szervezi. 2009 óta a tagja a MAKOSZ-nak.

 


ifj. Varga Zsolt

1992-ben született Debrecenben. Édesapja Varga Zsolt Antal negyven éve dolgozik a kártevőirtó iparban, így már korán megismerkedett a szakmával. Már a gimnáziumi nyári szünetek alatt besegített Édesapjának.

2011-ben érettségizett, majd ezt követően a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karán közgazdász diplomát szerzett. Egyetemi tanulmányai alatt is aktívan részt vett a családi vállalkozás mindennapjaiban. 

2014-ben végezte el az egészségügyi kártevőirtó szakmunkás tanfolyamot, majd 2015-ben megszerezte az egészségügyi gázmesteri bizonyítványt is.

Egyetemi tanulmányait 2016-ban fejezte be és szerezte meg közgazdász gazdálkodási és menedzsment szakon (üzletvitel és szervezés specializáción) a diplomáját.

2017. januárjától teljes értékű tagja az Agrárius Kft. csapatának, mint egészségügyi gázmester, 2018-tól pedig már szakmai vezetőként is tevékenykedik.


Kőszegi Dániel

MaSZOSZ elnök

A középiskolai tanulmányaim és a versenysport befejeztével családom Duna-parti vendéglőjében dolgoztam. Az étterem kerthelységét, a nyári estéken, a szúnyogok miatt sokszor problémás volt üzemeltetni, ezért beszereztünk egy melegködképző generátort. Ezt követően tudtuk meg, amit a kereskedő nem közölt velünk, hogy ennek a gépnek az üzemeltetéséhez végzettség szükséges. Ezért beiratkoztam az ETI Egészségügyi Gázmester képzésére, hogy a későbbiekben legálisan gyéríthessük a csárda körül a szúnyogokat. A dolog aztán továbbfejlődött, a lakóhelyem Dunaföldvár is igényt tartott a szúnyogirtásomra, majd a környékbeli települések is felkértek, földi és légi kémiai, valamint mostanában biológiai szúnyoggyérítés kivitelezésére. Hiszek a biológiai szúnyoggyérítésben, de azt is tudom, hogy amíg a szúnyogtenyésző területek nincsenek alaposan feltérképezve, addig csak a kémiai permetezés működhet, még ha csekély a hatástartóssága is, nem vetem el azt, így hát foglalkozok minkét módszer kivitelezésével. Az utóbbi időben, egy biocidokkal kereskedő cég Dunántúli képviselőjeként dolgoztam, ahol volt lehetőség a szakmai fejlődésre, az itt töltött évek alatt, a kártevőkről a tudásomat megsokszoroztam. Jelenleg “már csak”a saját vállalkozásomat vezetem. A MaSZOSZ rendezvényekre évek óta járok, itt ismerkedtem meg Dr. Horn András elnök úrral is. András látta a szúnyoggyérítésben alkalmazott hazai újításaimat, fiatalos lendületemet, a kitartásomat és talán ezért kért fel, hogy legyek a MaSZOSZ alelnöke.