Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

RENDEZVÉNYEK

 A MaKOSZ XXVIII. Országos Konferenciája

Tisztelt Érdeklődök!

A XXVIII. Országos Konferenciát 2018. október 16-17-18-án rendezzük meg Inárcson, a Bodrogi Kúria Wellness Hotelban (Inárcs, Szent György utca 1, 2365). 

A konferencia programja folyamatosan alakul, eddig a következő előadások megtartását igazolták vissza a felkért előadók:

       

-       Az egészségügyi hatóság új struktúrája (Dr. Szabó Enikő, EMMI)

-       A középfokú egészségügyi szakképzések változásai (György Annamária, ÁEEK EFF Szakképzés Fejlesztési Főosztály)

-       Invazív hangyák Európában: az okozott károk és az ellenük történő védekezés lehetőségei (Gérard Coundet, Svájci Kártevőirtó Szövetség)

-       Illegális irtószerek kereskedelme az Unióban (és másutt is) (Szilágyi János, Bábolna Bio Kft.)

-       Az árképzés rejtelmei (Vogronics László, MaKOSZ, Ronix Kft.)

-       Hely és helyzet. Látlelet a hazai kártevők elleni védekezésről (Vranesics Csaba László, MEGE – Antipest Környezethigiéniai Kft.)

 -       Mi történt az egészségügyi kártevőirtó szerekkel, valamint gázosítószerekkel végzett tevékenység szabályairól szóló, 16/2017. (VIII. 7.) EMMI rendelet megjelenése óta? (Dr. Bajomi Dániel, MaKOSZ – Vranesics Csaba László, MEGE  Vogronics László, MaKOSZ)

-       Szinantróp legyek (Dr. Papp László, akadémikus)

-       A Bluefume gázosítószerről (Michal Mošner, Draslovka, Cseh Köztársaság)

-       Rágcsálóirtó szerek fejlődése – történeti áttekintés és jelenkori kihívások (Dr. Vashegyi Ildikó, Bábolna Bio Kft.)

-       Elektromos rovarcsapdák (Frederic Hurstel, PestWest)

Mint minden évben, idén is lehetőség van marketing előadás tartására (20 perc időtartamban), illetve termékeik kiállítására. A marketing előadás díja 30.000,- Ft + ÁFA, a kiállítás díja 7.000,- Ft/m2 + ÁFA (6 m2 minimum). A Jelentkezési lapot időben megküldjük, illetve honlapunkról (www.makosz.hu) letölthető lesz, addig is, várjuk jelentkezésüket e-mailen: makosz__kukac__tlt.hu, az előadás szerzőjének és címének és/vagy az igényelt terület megadásával.

 

Bodrogi Kúria

Bodrogi KúriaBodrogi Kúria

Jelentkezési lap XXVIII. Országos Konferenciára

World Pest Day

World Pest Day 2018

 

A Kártevőirtó Szövetségek Európai Konföderációja (Confederation of European Pest Management Associations – CEPA) egyesítette erőit globális partnerszövetségeivel, az NPMA-val (National Pest Management Association, Fairfax, USA – Amerikai Kártevőirtó Szövetség), és a FAOPMA-val (Federation of Asian and Oceania Pest Managers’ Association, Hong Kong, China – Ázsiai és Óceániai Kártevőirtó Szövetségek Federációja, Hong Kong, Kína) annak érdekében, hogy a világ minden polgárának figyelmét felhívja arra, milyen fontos szerepet tölt be a professzionális kártevőirtó szakma a közegészség védelmében, kártevő- és betegségmentesen tartva  otthonaikat, iskoláikat, rekreációs területeiket, a hoteleket, az élelmiszer előállítókat, a kereskedelmi cégeket, stb.

 

Az első World Pest Day 2017. június 6-án került megtartásra, abban a reményben, hogy ez hagyománnyá válik, és minden év június 6-án a világ számos pontján tartanak figyelemfelkeltő előadásokat, jelentetnek meg sajtóközleményeket, adnak tanácsokat a kártevők elleni védekezéssel kapcsolatban.

 

A 2018. június 4-6. között, Lisszabonban harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Kártevőirtó Szolgáltatók Világtalálkozója a Közegészségügyért és Élelmiszerbiztonságért keretén belül külön programot szerveznek a World Pest Day hagyományának továbbvitele céljából. A Világtalálkozó iránt érdeklődök többet tudhatnak meg, ha ellátogatnak a http://gs18.npmapestworld.org/ honlapra.

Augusztus 20 - Szúnyog Világnap

Az amerikai Center for Disease Control and Prevention (CDC), vagyis a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ a szúnyogok által terjesztett betegségek, mint pl. a nyugat-nílusi vírus, a malária, a dengue és a zika megelőzésének elkötelezettje. Hazai és nemzetközi partnereivel azon dolgozik, hogy megelőzze a szúnyogok által terjesztett fertőzéseket, reagáljon a betegségek kitörésére és hogy foglalkozzon a fertőzésekkel kapcsolatos közegészségügyi problémákkal. Augusztus 20-án, a CDC és partnerei fő célja, hogy felhívja a nyilvánosság és egészségügyi szolgáltatók figyelmét a szúnyogok által terjesztett betegségekre.