Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

RENDEZVÉNYEK

MaSZOSZ Konferencia 2019

Tisztelt Érdeklődök!

Az egy napos MaSZOSZ Konferenciát 2019. március 28-án, csütörtökön rendezzük meg.

A helyszín és a program a későbbiekben kerül meghatározásra. 

World Pest Day

World Pest Day 2018

 

A Kártevőirtó Szövetségek Európai Konföderációja (Confederation of European Pest Management Associations – CEPA) egyesítette erőit globális partnerszövetségeivel, az NPMA-val (National Pest Management Association, Fairfax, USA – Amerikai Kártevőirtó Szövetség), és a FAOPMA-val (Federation of Asian and Oceania Pest Managers’ Association, Hong Kong, China – Ázsiai és Óceániai Kártevőirtó Szövetségek Federációja, Hong Kong, Kína) annak érdekében, hogy a világ minden polgárának figyelmét felhívja arra, milyen fontos szerepet tölt be a professzionális kártevőirtó szakma a közegészség védelmében, kártevő- és betegségmentesen tartva  otthonaikat, iskoláikat, rekreációs területeiket, a hoteleket, az élelmiszer előállítókat, a kereskedelmi cégeket, stb.

 

Az első World Pest Day 2017. június 6-án került megtartásra, abban a reményben, hogy ez hagyománnyá válik, és minden év június 6-án a világ számos pontján tartanak figyelemfelkeltő előadásokat, jelentetnek meg sajtóközleményeket, adnak tanácsokat a kártevők elleni védekezéssel kapcsolatban.

 

A 2018. június 4-6. között, Lisszabonban harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Kártevőirtó Szolgáltatók Világtalálkozója a Közegészségügyért és Élelmiszerbiztonságért keretén belül külön programot szerveznek a World Pest Day hagyományának továbbvitele céljából. A Világtalálkozó iránt érdeklődök többet tudhatnak meg, ha ellátogatnak a http://gs18.npmapestworld.org/ honlapra.

Augusztus 20 - Szúnyog Világnap

Az amerikai Center for Disease Control and Prevention (CDC), vagyis a Betegségellenőrzési és Megelőzési Központ a szúnyogok által terjesztett betegségek, mint pl. a nyugat-nílusi vírus, a malária, a dengue és a zika megelőzésének elkötelezettje. Hazai és nemzetközi partnereivel azon dolgozik, hogy megelőzze a szúnyogok által terjesztett fertőzéseket, reagáljon a betegségek kitörésére és hogy foglalkozzon a fertőzésekkel kapcsolatos közegészségügyi problémákkal. Augusztus 20-án, a CDC és partnerei fő célja, hogy felhívja a nyilvánosság és egészségügyi szolgáltatók figyelmét a szúnyogok által terjesztett betegségekre.