Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Kártevők a fogdában

Somogyi Hírlap 2003. október 21.

A cellában elszaporodott svábbogarak miatt szállították át másik fogdába Rejtő E. Tibort, a brókerbotrány egyik gyanúsítottját. Vagyis szó sincs az ügyészség magánakciójáról, netán arról, hogy a K&H Bank volt vezérét ki akarták menteni a rendőrség karmai közül, arról meg pláne, hogy ezzel olyan vallomásra próbálták rávenni, ami a kormánypártokra terhel. Egyszerűen higiénés okok indokolták a szállítást.

Kérdés, mikor üt vissza ez a fajta engedékenység?

Ha ugyanis a rendőrség valamelyik fogdájában ülnék - ahol jóval szigorúbbak a rendszabályok, mint a büntetés-végrehajtás intézményeiben - a következő látogatási napon nem szalámit vagy cigarettát, még csak nem is kenyérbe sütött ráspolyt kérnék szeretteimtől, hanem egy nagyobb tétel svábbogarat, gyufaskatulyába rejtve. Esetleg csótányt vagy bármilyen szabad szemmel is látható élősködőt. Ezeket egy óvatlan pillanatban elengedném, majd szólnék a fegyőröknek, hogy nem érzem jól magam a cellámban. Aki igazán jól tervez, az már előre egyezteti a csótányosítás idejét az ügyvédjével, lehetőleg épp akkor jöjjön, így akár még aznap lazább helyre kerülhet.

Városszéli általános iskolába jártam valaha, igazi proli környék volt, tele vagány iskolakerülőkkel. Köreikben már akkor rutineljárásnak számított, hogy komolyabb számonkérés, dolgozat vagy vizsga előtt fejtetűt szereztek be (nem volt nehéz) és lelkesen vakaróztak a tanárok előtt. Haza is küldték őket, hogy addig ne is jöjjenek iskolaközelbe, míg egyetlen serke is van a fejükben.

Az enyémnél is külvárosibb iskolákban azonban a tetvesek fejét egyszerűen kopaszra nyírták, azután írhatták is a dolgozatot, vagy mehettek pótvizsgára. Lehet, hogy svábbogaras ügyben is olcsóbb lett volna egy flakon chemotox, vagy más, tényleg hatásos irtószer...