Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Hírek; Tallózás a hazai és nemzetközi médiából

Körülményes szúnyogirtás

ALFÖLDI LAPOK, 2003. november 6.

A Fővárosi Bíróságon vonják felelősségre Kecskemét Önkormányzatát a szúnyogirtási pályázat megsértéséért. A Közbeszerzési Döntőbizottság több mint egymillió forintos büntetése után ugyanis az egyik elutasított pályázó további jogorvoslatot kíván.

Powellék egércsatája

Hírmondó, 2003. október 31.

Mintha nem lenne elég baja az amerikai külügyminisztériumnak Irakkal, Iránnal és franciákkal, már egerekkel is küszködhet. A hivatal egérriadót volt kénytelen elrendelni a főépületében, mivel egyre több rágcsáló keres magának, ha nem is politikai menedéket, de legalább meleg szállást a hűvösödő időjárás elől. Az alkalmazottakat utasították: asztalukon ne hagyjanak ennivalót, szedjenek fel minden morzsát és próbálják mérsékelni a rendetlenséget.

Tömegiszonyban szenvednek a háromszéki egerek

Hírmondó, 2003. november 7.

Egy falusi iskolát teljesen elleptek. Az egerek közelségétől a legtöbb ember visszariad, undor tölti el. Különféle módszerekkel igyekszünk irtani őket. Azt azonban, hogy a kis mezei rágcsálók egymás közelségét sem bírják elviselni, kevesen gondoltuk volna.

Macska őrzi a t. ház központi szervereit

Metro, 2003. november 12.

A bécsi Ringstrassén, az osztrák törvényhozás épületben eztán egy macska vigyáz a képviselőket kiszolgáló számítógépes rendszerre.
Az utóbbi idők rágcsálóinváziója miatt a felsőházban az egerek sorban tették tönkre a számítógépes kábeleket, nyilatkozta Andreas Kohl politikus a Falter című bécsi hetilapnak.
A tisztségviselő szerint az emberekre is veszélyes mérgek alkalmazása helyett az ősi módszer nyújtja a legnagyobb biztonságot.

Csótány a capuccinóban

Mai Nap, 2003. december 2.

Váratlan vendégre bukkant nemrég kávéjában a Magyar Televízió egyik alkalmazottja. A büfé melletti automatában vásárolt habos capuccinóban méretes, csótánynak látszó bogár úszkált.

Mutánsok

Magyar Szó, 2003. november 21.

A múlt hét folyamán a belgrádi Zarkovo település több lakója postaládájában kicsinyke pamfletet talált, amelyben a területükön végrehajtandó patkányirtásról értesülhettek.

Vita a Fekete Halálról

Élet- és Tudomány 2003. október 24.

Újabb vita robbant ki arról, mi okozta annak a Fekete Halálnak elnevezett pestisjárványnak a kirobbanását 1348-ban, amely fel Európát kiirtotta, s amely azután minden évszázadban rendre visszatért.

Csak a légynek nem ártott Iván, a régi rovaros

ZSARU, 2003. szeptember 3.

Néhány hónappal ezelőtt riportban számoltunk be arról, hogy országszerte elszaporodtak az álrovarirtók. Az efféle szélhámosok egy része üzletekbe, irodákba kopogtat be, és rovarirtást imitálva hinti a port, miközben zsebre vágja a keze ügyébe eső értékeket. A VI-VII. kerületi zsaruknak nemrég sikerült lefülelniük egy újabb bogaras kóklert.

Kártevők a fogdában

Somogyi Hírlap 2003. október 21.

A cellában elszaporodott svábbogarak miatt szállították át másik fogdába Rejtő E. Tibort, a brókerbotrány egyik gyanúsítottját. Vagyis szó sincs az ügyészség magánakciójáról, netán arról, hogy a K&H Bank volt vezérét ki akarták menteni a rendőrség karmai közül, arról meg pláne, hogy ezzel olyan vallomásra próbálták rávenni, ami a kormánypártokra terhel. Egyszerűen higiénés okok indokolták a szállítást.

Klímatanácskozás

HVG 2003. december 20.

Nem hozott áttörést a múlt héten zárult milánói klímakonferencia: továbbra sem hatályos az 1997-ben elfogadott kiotói jegyzőkönyv, amelynek keretében a 38 legfejlettebb ország vállalta, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátását 2012-ig együttesen 5,2 százalékkal csökkentik 1990-hez képest.