Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Hírek; Tallózás a hazai és nemzetközi médiából

Bogaras gazdik

CKM 2003. szeptember

Állatstílus: Különös kedvencek

A kutyákkal túl sok a gond, a macskák szőre pedig könnyen allergiát okozhat. Hát ahhoz mit szólnál, ha min­den este egy szeretetre méltó, óriá­si svábbogár várna otthon?

Szúnyogriasztó mobilok

Világgazdaság 2003.07.15.

Dél-Korea legnagyobb mobiltele­foncége, az SK Telecom bevezet­te azt a szolgáltatást, mellyel az előfizetők szúnyogriasztóvá vál­toztathatják készülékeiket - írja a Financial Times.

Patkánymentes a Campbell-sziget

Heti Válasz, 2003. 06. 06.

Patkánymentesnek nyilvánította magát a korábban a világon legsűrűbb patkánypopulációjú Campbell-sziget. Az Új-Zélandhoz tartozó szigetre mintegy kétszáz évvel ezelőtt kerültek patkányok fóka- és bálnavadászhajókról. Idővel úgy elszaporodtak, hogy a patkánysűrűséget tekintve világelső lett a terület. A rágcsálók annyira megritkították a sziget madárállományát, hogy több száz évbe telik, mire helyreáll az eredeti állapot.

Ezer csótánnyal egy üvegkalitkában

RTL KLUB, Fókusz, 2003.06.03. 19:10 óra

Riporter: Fekszik a férfi a szűkre szabott üvegkalitkában, és mosolyog. Az első eresztés már kezelésbe vette, de fel sem veszi. A második kétszázötven darabnál még mindig vidám, csak a pólója alatt ügyeskedők zavarják. A harmadik kétszázötven egyednél már feszeng, és amikor az ezredik csótány is megérkezik, már annak örül, hogy kiszállhat. Nem igazán értem; ha szereti őket, akkor mi baja, és legfőképp: minek ment csótányirtónak?

Csótányirtás tiszteletadással

Esti Hírlap 2003. 05. 23.

Elevenen elégetnek ezer csótányt Thaiföldön, de utána megadják nekik a végtisztességet: eltemetik a bogarakat buddhista szokás szerint.

Taylor-díj a szúnyogcsapás elleni küzdelemért

Jutalom a szúnyogcsapás elleni küzdelemért

A környezetvédelemért járó legtekintélyesebb díjnak számít az ún. alternatív Nobel-díjak között a Taylor díj. Ezt a díjat ebben az esztendőben egy izraeli tudósnak adták, aki a Taylor-díjat a szúnyogcsapás elleni harcáért érdemelte ki.

Mitől döglik a légy? Álrovarirtók járják az országot

Zsaru Rendőrségi Magazin 2003/28.sz.

Álrovarirtók járják az országot, akik minden szakértelem és engedély nélkül, jelentős pénzt gombol­nak le gyanútlan áldo­zataikról. Országszerte több nyomozás folyik ismeretlen csalók ellen, de a napokban a zuglói rendőröknek vég­re sikerült lefülelniük egy bogaras társaságot.