Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

A BASF felvásárolta a SOREX-et

A BASF 2008. december 4-i Sajtóközleményében tudatta, hogy aláírták a megállapodást a Sorex Holdings Ltd. (U.K.) megvásárlásával kapcsolatban.

A Sorex a professzionális kártevőirtás vegyszeres és nem-vegyszeres termékeinek vezető gyártója. A tranzakció kiterjed az amerikai székhelyű Whitmire Micro-Gen, és az angliai székhelyű Sorex Ltd. vállalatokra. A BASF ezzel az ügylettel megnöveli jelenlétét a világ kártevőirtó iparágának két legfontosabb piacán, az Amerikai Egyesült Államokban és Európában. Pénzügyi részleteket nem közöltek.

Michael Heinz úr, a BASF Terményvédelmi Üzletágának elnöke elmondta: „Meg vagyunk róla győződve, hogy a már meglévő kártevőmentesítő üzletünk és kutatási lehetőségeink kombinálva a Sorex Csoport termékskálájával és az alkalmazott technológiára vonatkozó szakértelmével számos fronton erősíteni fog minket. Változatosabbá fogjuk tenni az USA általános rovarmentesítési szegmensét és meg fogjuk erősíteni helyzetünket Európában. Kutatási és fejlesztési lehetőségeinket egyesítve még több innovatív megoldást fogunk tudni nyújtani a professzionális kártevőmentessel foglalkozók számára.”

A BASF az Egyesült Államokban most már piacvezetővé válik az általános rovarmentesítés területén. A termesz szektorban, ahol a folyékony szerekkel történő kezelésben a BASF már piacvezető szerepet tölt be, most termékkínálata kiszélesedik a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező termeszcsapdával: a Whitmire cég Termesz Csapda Rendszerével. A BASF most Európában is megszilárdítja helyzetét mind a professzionális rágcsálóirtó, mind a professzionális rovarirtó termékek kínálatával.

A Sorex Csoportnak kiváló hírneve van a gyorsan növekvő általános rovarmentesítési szegmensben, és egyedülálló a szakértelme a rágcsálóirtó szerek területén. A vállalat csoportnak kb. 200 alkalmazottja van, és 2007-ben a nettó termékeladása 72 millió EUR-t tett ki, elsősorban az USA-ban és Európában. A Sorex Csoport termékkínálata és vásárló-központúsága kombinálva a BASF világméretű jelenlétével, segíteni fogja a kártevőmentesítő ipar növekedését globális szinten. A Sorex formulázási képessége a BASF rovarirtószer termékeivel együtt képessé fogja tenni a BASF-et remekbeszabott termékek kifejlesztésére a professzionális kártevőmentesítés piacán.

Amerikában a Whitmire termékek az általános rovarirtásban használatos aeroszolok széles skáláját, a hangya-, csótány- és termeszcsalétkeket, valamint számos higítható rovarirtó formulációt foglalnak magukban. A Whitmire pyrethrum-alapú rovarirtó szerek előállításában betöltött szilárd pozíciója, és a Mother Earthâ nevű rovarirtószer termékcsaládja lehetővé fogja tenni a BASF számára, hogy megvesse lábát a gyorsan növekvő általános rovairtószer piacon. Ezek a termékcsaládok kiválóan ki fogják egészíteni a BASF Termidorâés Phantomâ márkanevű termékcsaládjait. A Sorex európai piaci szilárd helyzete az innovativ technológiák, különösen a rágcsálóirtás terén, mostantól kezdve a BASF kínálatát fogja bővíteni a kártevőmentesítők számára.

A BASF Terményvédelmi Üzletágáról

2007. évi 3,173 millió EUR-os eladásával a BASF Terményvédelmi Üzletága vezető szerepet tölt be a terményvédelemben és erős partnere a mezőgazdasági iparágnak, nagymúltú és innovatív gombaölő- és rovarirtószerekkel, valamint gyomirtókkal ellátva azt. A gazdálkodók arra használják ezeket a termékeket és szolgáltatásokat, hogy a terméshozamot és a termés minőségét javítsák. További felhasználási területek: a közegészségügy, az épületen belüli/városi rovarirtás, a gyep- és dísznövény termesztés, valamint az erdészet. A BASF-nek az a célja, hogy tudását gyorsan piaci sikerré változtassa. A BASF Terményvédelmi Üzletágának az az elképzelése, hogy a világ vezető újítójává váljon, hogy optimalizálja a mezőgazdasági termelést, javítsa az élelmezést és ezáltal emelje a világ szaporodó népességének az életminőségét. További információért látogassanak el a www.agro.basf.com weboldalra.

A BASF-ről

A BASF a világ vezető vegyipari vállalata: A Vegyipari Vállalat. Termékskálája kiterjed az olajtól és a gáztól a vegyszerekig, műanyagokig, végrehajtási termékekig, mezőgazdasági termékekig és finomvegyszerekig. Megbízható partnerként a BASF kiszolgálja vevőit gyakorlatilag minden iparágban, annak érdekében, hogy még sikeresebb legyen. Nagyértékű termékeivel és intelligens megoldásaival a BASF fontos szerepet játszik abban, hogy válaszokat találjon olyan globális kihívásokra, mint az éghajlat védelme, az energia hatékonysága, az élelmezés és a mobilitás. A BASF-nek több mint 95.000 alkalmazottja van, és 2007-ben több mint 58 milliárd EUR-os bevételről számolt be.

További információért látogassanak el a www.basf.com weboldalra.

A BASF Sajtóközleményét fordította: Németh Mária