Magyar Kártevőirtók Országos Szövetsége

Cím: 1117 Budapest, Budafoki út 183., 203-as szoba

Levelezési cím: 1447 Budapest, Pf. 467.

Telefon/fax: +36-1-464-5241

E-mail: makosz__kukac__tlt.hu

Ügyfélfogadás: kedd, péntek: 9-13 óráig

Beszámoló a CEPA 2007. április 20-i közgyűléséről

A CEPA Közgyűlésén számos stratégiai döntést hagytak jóvá. A CEPA alapszabályának ezen módosításai biztosítani fogják az európai kártevőirtó ipar minden szektorának képviseletét, valamint egy stabil pénzügyi alapot, ami biztosítja a Konföderáció működését.

Robert Stuyt, a CEPA elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd Rob Fryatt, a CEPA ügyvezető igazgatója a CEPA ötéves stratégiai tervének fontosabb elemeit emelte ki. Ezek közé tartoztak az alapszabály javasolt változtatásai, a Biocid Direktivával, a soron következő Szolgáltatási Direktivával, valamint a Környezetvédelmi Direktívához kapcsolódó álláspont kialakításával kapcsolatos tevékenységek erősítése.

„A kommunikáció minden formája szintén kulcsfontosságú” – hangsúlyozta Fryatt úr. „Ide értendő egy proaktiv terv, hogy megtaláljuk és megmagyarázzuk az ipar előnyeit a befolyásos csoportok, különösen a nemzetközi élelmiszeripar számára, hogy megnöveljük a CEPA ismertségét a sajtóban, és hogy kapcsolatokat építsünk ki a kulcsfontosságú nemzeti testületekkel.”

A Közgyűlés elfogadta az alapszabály azon módosításait, amely lehetővé teszi, hogy a nemzetközi irtószer gyártók, a forgalmazók és a szolgáltató vállalatok CEPA tagokká váljanak. Ez a három új kategória mostantól „Kollégium” megnevezés alatt szerepel.

Mindezidáig a CEPA csupán európai szakmai érdekképviseleti szövetségekből állt. A változásokból kifolyólag a Gyártók Kollégiumát Patrick Vernie (Bayer Environmental Science), a Forgalmazók Kollégiumát Serge Simon (Edialux France), a Szolgáltató Vállalatok Kollégiumát pedig Alain van Lidth de Jeude (Rentokil Initial) fogja képviselni.

A Közgyűlés további két évre Robert Stuyt-ot (Hollandia) választotta meg a CEPA elnökéül és Marc Esculier-t (Franciaország) alelnökül. Rainer Gsell (Németország) váltotta Georges Duboux urat (Svájc) annak nyugdíjba vonulása miatt a kincstárnoki tisztségben.

Mivel a CEPA Közgyűlés közvetlenül az idei PestEX kiállítás után került lebonyolításra, szó szerint az egész kártevőirtó világ képviseltette magát; Észak-Amerikából, Ausztráliából, az Ázsiai és Óceániai térségből is jelen voltak.

Az International Pest Control, 2007 július/augusztusi számából fordította: Németh Mária